Sfaturi pentru achizitia unei case

 

Sfaturi pentru achizitia unei case

Casa la cheie intr-un ansamblu rezidential sau casa la cheie construita cu propria echipa de specialisti? Cu o oferta atat de bogata pe piata constructiilor din Iasi, nu e de mirare ca aveti astfel de nedumeriri. Daca va grabiti, puteti cumpara o locuinta finalizata deja. Pentru a va fi mai usor, speram ca va vor fi utile sfaturile de mai jos.

Cum deosebim o casa construita bine, ca la carte, cu materiale de calitate de una facuta prost? Raspunsul e simplu: apeland la un specialist. Pe baza probelor luate de la fata locului, acesta va sti sa va dea un rezultat concret. Iar probe se iau din betonul turnat la temelia casei, din fierul folosit in structura acesteia, precum si din alte materiale pe care doriti sa le testati. Nu putine sunt cazurile in care in oferta sunt trecute doar materiale de calitate, de o anumita grosime, in timp ce realitatea este cu totul si cu totul alta. Pentru a evita astfel de situatii, consultarea unui specialist este cea mai inteleapta decizie. Cu ajutorul unei aparaturi speciale, acesta poate verifica si rezistenta centurii de sus, a constructiei. De exemplu, bara de sustinere, de sus, trebuie sa aiba o grosime minima de 12 mm. Ori, sunt si cazuri in care casele construite la foc automat, in speranta unui profit maxim si rapid, aveau bare de sustinere de 6 mm. In cele mai negre scenarii, e posibil chiar ca fundatia sa nu aiba fier, asa cum cer normele.

Mergeti pe santier cat mai des posibil!

Un constructor bun, care se respecta si care doreste sa ramana pe piata pe termen lung, va apela la materiale de calitate. Reprezentantii firmelor de constructii din Iasi recomanda supervizarea lucrarilor, pentru o mai mare siguranta. Puteti sa va construiti locuinta dorita fie apeland la o echipa de specialisti, fie alegand un dezvoltator imobiliar care va permite vizite dese pe santier, pana la finalizarea lucrarilor.

Mai mult, un constructor serios va face poze in fiecare etapa a constructiei si va va prezenta facturile pe baza carora a achizitionat materialele necesare.

Caramida, BCA sau lemn?

Piata constructiilor a evoluat, dar materialele de baza au ramas cele clasice. Daca va atrage ideea unei case pe care sa o lasati mostenire nepotilor si stranepotilor, atunci solutia optima este caramida. In Romania, lemnul poate fi tratat bine, insa nu e la fel de rezistent precum caramida. Asta nu va impiedica sa alegeti si lemnul, insa trebuie sa fiti constient ca nu va rezista la fel de mult.

In ceea ce priveste finisajele, constructorii de case la cheie din Iasi va sfatuiesc sa renuntati la peretii din rigips daca aveti copii sau planuiti sa va mariti familia, in timp. Pe termen lung, e posibil ca rigipsul sa cedeze. Lovind copilul peretele, din greseala, urmele sunt vizibile. In schimb, tencuiala poate fi zgariata, insa reparata mult mai usor. Daca agreati rigipsul, acesta poate fi folosit, cu succes, la realizarea tavanului

Comments for this post are closed.