Hidroizolarea casei – importanta ei si tipuri

Hidroizolarea casei – importanta ei si tipuri

Procesul de hidroizolare face ca un obiect sau o suprafata sa devina rezistenta la infiltrarea apei. In constructii, o cladire sau o structura este hidroizolata prin utilizarea unor straturi protectoare speciale, aplicate pentru a proteja cladirea la interior si pentru ai conserva integritatea structurala.

In consecinta, necesitatea hidroizolarii se dovedeste in cazul spatiilor si a

componentelor constructive expuse la umiditatea ridicata si contact frecvent cu apa. Din punct de vedere al zonelor interioare, hidroizolarea trebuie realizata in cadrul bailor, a spalatoriilor si a subsolurilor. In ceea ce priveste zonele exterioare, acoperisurile, balcoanele, zidurile de sprijin si piscinele necesita, de asemenea, o buna hidroizolare.

Tipuri de materiale hidroizolante

  1. Produsele pe baza de ciment

 

 Produsele pe baza de ciment

Aceste produse sunt des utilizate pentru eficienta lor in aplicare. Le gasiti deja gata preparate in magazinele de constructii si sunt usor de amestecat si utilizat. In aplicarea lor este necesara doar o perie cu maner lung. De asemenea, pentru ai imbogati proprietatile hidroizolante, puteti adauga un aditiv acrilic. Rezultatul final va fi unul cu aderenta mai mare si un strat mai rezistent. Dezavantajul consta in rigiditatea materialului, ceea ce limiteaza gradul sau de intindere pe o suprafata.

  1. Membranele lichide

Membranele lichide

Acestea pot fi aplicate cu ajutorul unui spray, trafalet sau mistrie, in functie de densitate. Aceste membrane sunt formate dintr-un amestec de doua componente: lichid si praf. Lichidul este un amestec de polimeri acrilici si apa, in timp ce praful este in general pe baza de ciment. Avantajele acestui material sunt excelenta in asigurarea impermeabilitatii, aderenta buna pe suprafetele de ciment, poate fi usor aplicat. De asemenea, este mai flexibil decat simplul material pe baza de ciment mentionat anterior, este durabil si economic.

  1. Bitum modificat

 Bitum modificat

Acest material este alcatuit din smoala procesata ce imprumuta proprietatile plasticului sau ale cauciucului. Cele mai cunoscute tipuri de bitum modificat sunt APP (Polipropilena Atactica), modificate cu un plastic sintetic si SBS (Stiren Butadien Stiren), modificate cu un tip de cauciuc sintetic. Se comercializeaza sub forma de rulouri de 1m latime si 10 lungime, iar metoda de aplicare este urmatoarea: se ruleaza membrana pe suprafata dorita, se lipeste la cald cu flacara sau la rece cu adeziv pe suprafetele cu risc de incendiu.

  1. EPDM

EPDM

Este o alegere excelenta pentru acoperisurile circulabile, dar nu si una accesibila la pret. Membrana EPDM este un cauciuc sintetic de culoare neagra ce se poate monta rapid si acoperi cu vopsea acrilica alba pentru a evita efectul supraincalzirii acoperisului. Aceste membrane sunt asezate pur si simplu liber pe suport dupa vulcanizarea imbinarilor cu adeziv si acoperite cu balast pentru a le fixa.

  1. Membrana bentonitica

Membrana bentonitica

Este o membrana hidroizolatoare de inalta performanta cu o structura stratificata pe baza de bentonita de sodiu si geotextile speciale.

Bentonita de sodiu, avand o permeabilitate extrem de scazuta si o capacitate deosebita de a-si mari volumul in contact cu apa, este incapsulata intre doua straturi de geotextil, unul tesut, celelalt netesut, printr-o tehnologie speciala de intertesere. Membrana rezultata este extrem de rezistenta, are o grosime uniforma si o expandare egala si controlata, fiind totodata protejata de actiunea factorilor atmosferici si de posibile deteriorari in conditii de santier.

Acest material nu necesita amorse, sapa de protectie sau lucrari pregatitoare complexe. Se aplica usor si rapid, in orice conditie atmosferica, reducand costurile si timpul de executie.

Comments for this post are closed.