Unde ne putem construi locuinta. Criterii de alegere a terenului

Presupunand ca aveti deja banii pentru a realiza investitia si stiti cam in ce zona doriti sa va construiti casa,  alegerea parcelei de teren trebuie a tina cont de cateva criterii esentiale. Chiar daca nu pare a fi mare diferenta intre o parcela si cealalta, in materie de investitii viitoare, o alegere putin inspirata s-ar putea sa va coste mult mai mult decat va imaginati.

Dimensiunea, forma, orientarea si panta

Daca nu v-ati gandi deja la un model de casa, e bine de stiut ca un anumit de parcela s-ar putea sa va influenteze forma casei si pozitia sa pe lot. In general, pot fi problematice terenurile care prezinta o dimensiune mult mai mare decat cealalta, cum ar fi parcelele mult prea lungi si  inguste, sau cele cu o deschidere mult prea mare spre strada si cu o adancime mica.

Totodata, trebuie tinut cont si de panta terenului. In general, o panta poate incurca, intrucat necesita proceduri de excavare ce pot fi destul de scumpe. Pe de alta parte, constructia se poate mula pe forma terenului, dar aici intervin inginerii structuristi si arhitectii.

Orientarea spre soare este, de asemenea, importanta. Trebuie vazut daca orice constructie vecina poate umbri terenul si casa. De asemenea, si prezenta unei panta poate sa reduca expunerea la soare. Cu un teren ce prezinta o panta ce cobora spre nord, casa ar putea avea de suferit in ceea ce priveste iluminatul natural.

Tipul de sol

Studiile decadastru si geodezice pot indica ce tip de sol prezinta terenul. Acest lucru este important, deoarece fundatia nu poate fi construita in orice tip de sol. De asemenea, daca doriti sa aveti si gradina la casa, trebuie testat terenul sa nu fie infestat cu noxe si alte bacterii care ar putea duce la infertilitatea solului.

Usurinta accesului

Poate ati gasit terenul perfect, dar este el accesibil? Lipsa unor drumuri decente spre casa dumneavoastra ar putea fi o problema. Mai mult decat atat, si lipsa utilitatilor in zona ar putea sa fie o problema, intrucat instalarea de curent, gaz, apa si alte utilitati ar putea sa coste exorbitant, daca sursele nu sunt in imediata apropiere.

Restrictii urbanistice  CERE O PARERE

Restrictii urbanistice

Fiecare parcela este integrata intr-un Plan Urbanistic Zonal care permite anumite regimuri de inaltime, distante de aliniamente si functiuni. De obicei, aceste restrictii sunt mentionate in Certificatul de Urbanism.

Comments for this post are closed.