Rezolvarea problemei mucegaiului

Inainte de a rezolva problema mucegaiului in casa, trebuie sa intelegeti cauza formarii si extinderii mucegaiului. Acest aspect va necesita o inspectie amanuntita. Mucegaiul se formeaza in deosebi in zonele cu umiditate ridicata si temperature propice.

Zonele din casa care sunt prost ventilate si cu o grad de umiditate ridicat sunt cele mai predispuse la formarea mucegaiului. Din momentul in care sursa umezelii este eliminata si ventilatia este imbunatatita, riscul formarii mucegaiului este eliminat.

Cel mai adesea, mucegaiul se poate forma in bai, dusuri, pivnite sau balcoane inchise. In acest caz, mucegaiul poate fi curatat cu o carpa umeda imbibata in solutie speciala anti-mucegai. In schimb, pentru cazurile in care extinderea mucegaiului este mult mai propuntata, interventia va fi intensiva.

Inainte de a incepe, trebuie sa:

  • Izolati incaperea de restul casei prin lipirea unei folii de plastic pe usi.
  • Pastrati copiii si animalele departe de zona de curatare a mucegaiului
  • Nu mancati, beti, mesteca guma sau fuma in timpul curatarii
  • Folositi un deumidificator inainte, in timpul si dupa eliminarea mucegaiului, pentru a pastra spatiile uscate si pentru a preveni reformarea bacteriei.

Curatarea propriu-zisa:

  • Pentru inceput, eliminati mucegaiul visibil de pe suprafete prin aplicarea si curatarea solutiei anti-mucegai. Incepeti de sus si coborati, schimband frecvent carpa pe care o folositi la curatat. Carpele uzate trebuie aruncate si sigilate intr-o punga. Dupa acest pas, puteti clati aceleasi zone cu apa curata.
  • Pasul anterior trebuie repetat pana la disparitia vizibila a mucegaiului. Atentie la cat de mult insistati pe curatarea mucegaiului intrucat aceasta operatiune poate duce la decolorarea suprafetelor.
  • Daca folositi o solutie cu continut de clor, aplicati-o pe zona afectata si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti apoi cu un prosop imbibat in apa calda si curata.

Scrie un Comentariu