Prima impresie – designul exterior al casei

Design-ul exterior al casei presupune, in primul rand, amenajarea fatadei acesteia. Nu trebuie, insa, neglijate alte aspecte, precum gradinitele sau celelalte spatii aferente casei, si felul in care acestea pot complementa designul exterior si impresia de ansamblu oferita. Design-ul si starea in care se afla exteriorul unei case poate sa ne spuna foarte multe si despre ce ne putem astepta sa gasim inauntru, si vor fi elementele principale care vor contribui la prima impresie lasata vizitatorilor.

Pentru design-ul exterior, precum si cel interior, al casei este bine sa mizam pe stiluri deja consacrate precum cel mediteranean, modern, contemporan sau clasic. Daca vrem ca locuinta noastra sa iasa cu adevarat in evidenta, atunci putem miza pe stilul eclectic, care suporta foarte multe variatii.

Design-ul exterior in stil mediteranean se remarca in primul rand prin culorile calde folosite, acestea ducandu-ne cu gandul spre un loc destinat relaxarii si odihnei. Aici vom intalni case vopsite in culori deschise, in special galben, care au ramele ferestrelor vopsite cu o culoare intensa, precum rosul sau albastrul. Pentru un aer cat mai autentic, este bine sa ne ocupam si de spatiile aferente casei. Spatiile verzi este bine sa fie pline de flori colorate, iar aleea facuta cu pietre de rau sau zgura.

Pentru un exterior modern, vom miza pe colori mai neutre, care sa reflecte nevoia de simplitate, dar si o tendinta catre intimitate. Acest stil mizeaza si pe spatiu, dar si pe o anumita rigiditate si raceala. Pentru exteriorul casei, culorile cel mai des folosite vor fi albul si negrul, insa putem intalni si galben, oranj sau crem, toate in nuante cat mai deschise si apropiate de alb. In ceea ce priveste spatiile verzi, acestea vor fi incadrate in forme geometrice rigide, care sa dea impresia de ordine si eficienta.

Stilul contemporan se apropie de cel modern prin faptul ca mizeaza, de asemenea, pe ideea de spatiu, deschidere, dar si simplitate. De aceasta data insa, miza este data de utilitatea si functionalitatea spatiului din interiorul si din afara locuintei. Culorile predominante vor fi oranj, galben si masliniu in nuante tari, iar materialele predominante vor fi metalul, piatra si sticla.

Pentru cei care isi doresc o locuinta care sa reflecte echilibru, eleganta si rafinament, stilul clasic este cel mai potrivit. Acesta imprumuta de obicei elemente din stilul baroc sau cel victorian, care pot da casei noastre un aer englezesc sau frantuzesc, in functie de alegerea noastra.

Stilul eclectic este probabil cel mai greu de obtinut, el propunand o combinare a elementelor constitutive ale celorlalte stiluri consacrate. Ne putem da seama ca nu orice combinatie va fi reusita, motiv pentru care, pentru abordarea acestui stil, este bine sa ne adresam unor specialisti in design.

Indiferent de stilul pe care il alegem este bine sa avem in vedere, in primul rand, ceea ce ne-ar reprezenta cel mai bine, dar si ceea ce ne va crea cea mai mare placere. Desigur ca un rol important il va juca si fondul total de care dispunem pentru astfel de investitii. Indiferent de alegerea facuta, pentru cele mai bune rezultate este bine sa ne bazam pe indrumarea specialistilor.

Scrie un Comentariu