Cum să păstrăm un aer curat și sănătos în locuință !

Calitatea aerului pe care îl respirăm este esențială pentru sănătatea noastră, mai ales când este vorba despre cel din casă, unde ne petrecem majoritatea timpului și care tinde să fie mult mai poluat făță de cel de afară conform statisticelor.

Câțiva dintre factorii poluanți ce pot afecta sănătatea dumneavoastră și a întregii familii sunt mucegaiul, particulele fine de praf, părul de animale sau alergenii.
Deoarece petrecem o mare parte din timp acasă, alături de cei dragi, este important să respirăm un aer curat. Mai jos am pregătit câteva sfaturi utile care să vă ajute să vă bucurați de un aer curat în acasă.

Deschideți ferestrele de măcar 2 ori pe zi. Aceasta este una dintre cele mai simple metode de aerisire a locuinței, se va reduce cantitatea de agenților poluanți acumulați în interior. Lasăți măcar cel puțin 5 minute ferestrele deschise dimineața și, eventual, seara, înainte de culcare.

Curățăți aparatul de aer condiționat. Pentru protejarea sănătății celor din casă, curățarea aparatului de aer condiționat este absolut necesară deoarece, în timp, în filtrele acestuia se acumulează foarte mult praf, bacterii și alergeni care pot ajunge în aerul pe care îl respirați.
De regulă, dacă aerul condiționat funcționează doar pe perioada verii, aparatul trebuie curățat o dată pe an iar dacă îl folosești și iarna, pentru încălzirea locuinței, este indicat să îl curățați o dată la șase luni.

Purificți aerul. O soluție care vă poate fi la îndemână ca să eliminați cu ușurință alergenii, particulele de praf, microbii sau mucegai este folosirea unui PURIFICATOR DE AER. Aerul este absorbit iar apoi trece printr-un filtru care îndepărtează 99,97 % din particulele ultrafine, fiind ulterior eliminat înapoi în încăpere curat.

Mențineți umiditatea din locuință optimă. Umiditatea din locuință poate influența poluarea aerului din casă iar din acest motiv se recomandă să menținerea unui nivel optim de umiditate, între 40% și 60%, pentru un confort mai sporit în casă. În timpul iernii, încălzirea din locuință poate duce la uscarea aerului. Folosirea unui UMIDIFICATOR vă permite reglarea nivelului ideal de umiditate pentru locuința dumneavoastră.

Schimbți des așternuturile și curățați covoarele. Bacteriile, particulele de praf și alergenii se pot impregna cu ușurință în materialele textile de aceea este recomandat să schimbați săptămânal așternuturile de pe pat și să le spelați la o temperatură ridicată. Totodată, curățați covoarele în mod regulat pentru a elimina substanțele dăunătoare care se acumulează în țesăturile acestora.

Decorați casa cu cât mai multe plante. Pe lângă rolul lor decorativ, plantele sunt considerate un filtru de aer natural deoarece pot elimina și păstra un aer curat în interiorul casei. Așadar este recomandat să aveți plante în înteriorul lucuinței, acestea contribuind la menținerea unui aer sănătos.

. Uleiurile esențiale reduc bacteriile din aer și sunt eficiente în reducerea numărului de acarieni. Puteți folosi difuzoare speciale pentru uleiuri pentru a respira un aer mai curat și să vă bucurați de beneficiile aromaterapiei.

Curățați în mod regulat părul de animale. Dacă aveți animale de companie, este important să le îngrijiți corect pentru a reduce cantitatea de păr, mai ales primăvara când acestea năpârnesc. Periați părul animalelor cu o perie specială măcar o dată la două-trei zile și curățați cât mai des și bine firele de păr de pe covoare, pat sau canapea.

Scrie un Comentariu