Care sunt avantajele decorurilor din marmura in amenajarea locuintelor

Marmura continua sa fie considerata regina piterelor naturale, si-a castigat aceasta reputatie pe buna dreptate, inca din antichitate. Aspectul somptus si eleganta al acestei roci sunt usor preluate de incaperile in care este integrata. Marmura este o roca cu o istorie bogata fiind folosita atat de artistii egipteni, cat si de constructorii greci si romani. Aspectul lucios, duritatea si eleganta acesteia, pe care le confera sunt poate motivele pentru care marmura continua sa ii  impresioneze pe constructori.

Structura chimica a rocii face ca varietatea cromatica sa fie una foarte generoasa. Proprietatile chimice influenteaza si aspectul, fapt pentru care marmura poate fi gasita sub numeroase texturi si insertii. Pana si firisoarele de nisip si impuritatile, sunt elemente care ofera unicitate si orginalitate a acestei roci.

Marmura propietati fizice, avantaje

 Structura chimica a maremurei ii ofera un aspect estetic aparte. Fasciculele luminoase pot patrunde prin structura acesteia conferind o luminozitate aparte, astfel ca maramura pare intodeauna invaluita de o stralucire aproape fantastica. Nervurile unice, culorile aparte sunt alte aspecte care transforma finisajele din marmura in finisaje unice.

Marmura este rezistenta, durabila, impecabila. Aceasta roca metamorfica este foarte rezistenta in fata agentilor chimici, fizici si mecanici. Isi pastreaza aspectul chiar daca este curatata cu solventi puternici, nu isi pierde luciul la actiunea factorilor organici si atmosferici, este ideala pentru folosire intensa. Podelele realizate din marmura nu isi pierd aspectul impecabil nici cand sunt supuse la conditii de trafic intens, sunt rezistente la socuri mecanice si au rezistenta ridicata la presiune.

Acest material este unul durbil care poate fi integrat in locuinte sub diferite forme: podele, blaturi, glafuri pentru geamuri, mese, sculpturi, decoratiuni, constructii de seminee, imbracarea treptelor interioare. Marmura poate fi utilizata cu succes si ca finisaj exterior. Placarile exterioare si pardoselele din marmura continua sa impresioneze prin aspect elegant, desavarsit.

Marmura: intretinere, dezavantaje

Cum am mentionat, marmura este o roca dura, care confera aspect spectaculos incaperilor pe care le decoreaza. Asigura un aspect estetic impresionant si poate fi integrata cu usurinta in orice incapere, indiferent de stilul predominant. Ca si alte lucruri bune, si acest material are cateva puncte slabe.

Marmura are o sensibilitate la acidul citric, murdaria persistenta si substantele uleioase. Avand o structura poroasa, usor permeabila, permite infiltrarea acestor substante, fapt ce ii afecteaza luciul natural. Este usor abraziva, deci nu trebuie curatata cu materile dure si solventi abrazivi.

Decoratiunile din marmura pot avea in anumite situatii si mici defecte, insa acestea pot fi ajustate prin tratamente si tehnici specifice.

Unicitatea marmurei poate fi considerata in anumite situatii un defect. Acest aspect se observa in cazul suprafetelor mari: pentru a se obtine acelasi aspect, trebuie luate in calcul pierderile si eventualele accidente, deci trebuie achizitionat un stoc mai mare de material. In cazul unor incidente, poate fi imposibil sa se gaseasca un lot identic ca aspect, structura si culoare.

In concluzie marmura este o piatra pretioasa pentru calitatile deosebite si trebuie luata in considerare cand vine vorba de decorarea locuintei sau a biroului.

1 Comentariu

  • Cata

    Marmura arata superb, dar necesite foarte multa atentie.

  • Scrie un Comentariu