
Avantajele termoizolarii locuintei
In mod natural caldura se transmite de la un obiect cald la unul rece, de aceea iarna caldura din casa se pierde transferandu-se prin pereti si geamuri spre exterior, iar vara aerul din interiorul casei se incalzeste, temperatura din interior creste si devine greu de suportat. In aceste conditii trebuie sa consumi energie pentru a-ti asigura un mediu comfortabil in casa sau la birou. Cum pretul gazului si pretul energiei electrice au crescut foarte mult si tendinta este de crestere, te-ai trezit pus in situatia de a plati facturi din ce in ce mai mari pentru a avea o temperatura comfortabila in locuinta. O solutie eficienta pentru reducerea costurilor cu energie electrica si gaz este termoizolarea locuintelor.
Ce este termoizolarea locuintelor?
Izolarea termica a cladirilor presupune placarea peretilor, pardoselilor sau a acoperisului cu un material cu conductibilitate termica redusa cu scopul de a reduce transferul termic dintre interiorul casei si mediu exterior. Pentru izolarea termica a locuintelor poti alege dintr-o varietate larga de materiale izolante: vata minerala de sticla, vata bazalica, polistiren expandat sau extrudat, celuloza, termoizolatii din pluta, lana sau alte materiale cu conductibilitate termica redusa.
Avantajele termoizolarii locuintelor
1. Pierderi de caldura mai mici
Materiale folosite pentru izolarea termica a cladirilor au un coeficient redus de transfer al caldurii, prin urmare reduc transferul de caldura si prin urmare pierderile de caldura scad cu pana la 75%. In felul aceste izolarea termica a locuintelor iti asigura un mediu calduros iarna si racoros in timpul verii.
2. Economii importante la facturile de energie electrica si gaz
Izolarea slaba sau lipsa izolarii favorizeaza transferul de caldura dintre interiorul si exteriorul locuintei ducand la risipa de energie si implicit la cheltuirea unor sume importante de bani pentru incalzirea si racirea ineficienta a casei. Izolarea termica reduce transferul de caldura dintre interior si exterior si iti aduce economii importante la factura de energie electrica si gaz.
3. Comfort mai bun
Deoarece izolatia termica mentine locuinta calda in timpul iernii si racoroasa vara, tu si familia ta va veti simti mai confortabil pe tot parcursul anului, fara a fi nevoie ca centrala sau aerul conditionat sa functioneze timp indelungat. In plus temperaturile prea mici sau prea mari au un efect negativ asupra sanatatii familiei tale, iar o buna izolatie termica reduce riscul aparitiei unor probleme de sanatate.
4. Izolare fonica superioara
Poluarea fonica reprezinta un risc pentru sanatate putand cauza pierderea concentrarii, insomnia sau stres. Materialele folosite la termoizolarea locuintelor au si bune proprietati de izolare fonica, blocheaza zgomotele venite din exterior si iti permit sa te odihnesti mai bine la tine acasa.
5. Valoarea proprietatii mai mare
Izolarea termica dcontribuie si la cresterea valorii de piata a locuintei, un potential client va fi atras de cumpararea unei case izolate termic si va fi dispus sa plateasca suplimentar pentru aceasta. Asadar izolarea termica a locuintei poate fi privita ca o investitie care iti va aduce economii importante la facturile de energie sau gaz si care iti va aduce un profit suplimentar in momentul in care vei vrea sa vinzi locuinta.
6. Protejeaza mediul
Dioxidul de carbon este principalul responsabil pentru incalzirea globala pe care o resimtim in ultimii ani. Reducerea consumului de energie electrica si gaz determinata de izolarea termica a unei cladiri, inseamna scaderi importante ale emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera si implicit reduce impactul asupra mediului.
Scrie un Comentariu