Amenajarea unei bucătării de vară – idei și sfaturi

În acest articol, dorim să vă spunem câteva lucruri esențiale despre amenajarea unei bucătării de vară și pentru că fiecare bucătărie are avantajele și dezavantajele sale, este bine să vă planificați din timp acest proiect.
Pentru început, bucătăriile de vară aduc multe avantaje în rândul gospodinelor. Eliminarea din casă a mirosurilor degajate în timpul gătitului poate fi unul din avantajele cele mai îndrăgite de acestea iar pe lângă gătitul de zi cu zi acestea se angajează și în activități prepararea gemurilor, a sucului de roșii sau a bulionului, activități care nu sunt întotdeauna potrivite bucătăriei din casa datorită mirosurilor de care nu se scapă foarte ușor și a spațiului limitat.

Materialele folosite în amenajarea unei bucătării de vară
Îndiferent că mergeți pe lemn, piară, cărămidă sau BCA sunt elemente de încredere încadrate cu succes. Iar în cazul în care optați pentru amenajarea unui cuptor, folosiți cărămida. Este durabilă și rezistentă la foc.
Mai jos , în funcție de facilitățile incluse, vă vom enumera mai multe tipuri de bucătării pe care le puteți aborda.
Bucătăriile neacoperite – acest tip de bucătărie prezintă pereți de delimitare dar nu prezintă acoperiș și este folosită de obicei doar în perioada verii. De cele mai multe ori bucătăria este alcătuită dintr-un grătar și o masă cu scaune, nu poate găzdui foarte multe elemente pentru a nu fi afectate de condițiile meteorologice. Facultativ, poate fi acoperită cu o prelată însă eficiența nu este comparabilă cu cea a unui acoperiș construit.
Bucătăriile închise – sunt cele mai des întâlnite fiind ușor de întreținut și dotate cu toate condițiile necesare. Sunt așezate într-o zonă separată de casa dar beneficiind de tot confortul.
Bucătăriile de tip foișor – combină elementele bucătăriilor de mai sus renunțând la pereți dar având acoperiș. Cei ce optează pentru acest tip de bucătărie iubesc să petreacă timp în aer liber la aer curat în timp ce gătesc sau pur și simplu stau la masă.
Idei de amenajare a bucatariei de vara
Cum organizezi spațiul într-o bucătărie de vară ?
Organizarea bucătăriei contează foarte mult, indiferent ca este amenajata la interior sau la exterior, ordinea și spațiul de gătit sunt importante și trebuie să știi că te poți baza pe aceleași elemente esențiale:

1. Spațiul de depozitare.
Pentru că spațiul de depozitare este important trebuie să optați pentru mobilier de calitate trebuie, realizate din materiale rezistente la umezeala și care nu se decolorează ușor. Utile sunt modelele din lemn sau metal acestea vând o rezistență mai mare la factorii externi.

2. Utilitățile necesare.
Ca și în bucătăria din casă, este important accesul la o sursa de apa, la o sursă de curent, la scurgere, poate chiar și gaz pentru a facilita de aceleași resurse folositoare ce ne ușurează munca.

3. Electrocasnicele. Când alegeți electrocasnicele pentru o bucătărie de exterior trebuie să țineți de rezistența, durabilitatea și calitatea materialelor din care sunt fabricate. Un frigider obișnuit de exemplu, în bucătăria de vară, nu va funcționa eficient datorită temperaturilor și a umidității care se schimbă frecvent. Există frigidere special concepute pentru utilizare exterioară, încăpătoare deși au dimensiuni mai mici. Iar chiuveta poate fi realizată din inox sau ceramică deoarece sunt materiale rezistente și ușor de întreținut, iar pentru gătit vă puteți baza întotdeauna pe plita electrică.

In ceea ce privește decorul puteți opta pentru diferite stiluri de amenajare: rustic, mediteranean sau modern iar în continuare vom vorbi despre cum să vă decorați bucătăria de vară.
Decorarea unei bucătării în aer liber nu este o decizie dificilă, are nevoie de o abordare naturală care să respecte stilul de amenajare ales la începutul proiectului. Aveți mai jos câteva idei de unde vă puteți inspira:

• Montarea unor corpuri de iluminat pentru a lumina bine toate zonele de lucru.

Bucatarii de Vara: Stiluri si Sfaturi Amenajare - Blogul Romstal
• Montarea unor încălzitoare de terasa, sunt foarte utile in zilele răcoroase.
• Amplasați lumini strategic, deasupra blatului, în dreptul grătarului, a plitei pentru a accentua și pentru a scoate în evidență toate detaliile.
• Alegeți mobilierul în funcție de stilul în care doriți să încadrați bucătăria.
• Nu uitați de plante, diverse ghivece cu flori, plante agățătoare sau decorațiuni din lemn/piatră, vor oferi un aspect plăcut și cât mai natural.

Dacă locuiți la casă și dispuneți de o curte care vă permite realizarea unui astfel de proiect, cu siguranță va fi unul reușit de care vă veți bucura alături de familie si prieteni la delicioasele mese în aer liber pe care le veți organiza.

Spor la trabă !

Scrie un Comentariu